Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Word Poorter

Liever vandaag dan morgen Poorter worden? Vul dan direct op deze pagina het formulier in. U hoort binnen een aantal dagen of uw lidmaatschap door de ballotagecommissie is geaccepteerd.

Kosten lidmaatschap

De jaarbijdrage voor het Poorterschap bedraagt voor 2022 € 294,- exclusief btw. Voor de toegangspas berekenen we € 10,- borg. Bent u geen lid van BPV, NVJ of Logeion, dan betaalt u eenmalig € 50,- exclusief btw entreegeld.

Welk Poorterschap past het best bij u?

Regulier Poorterschap

Het reguliere Poorterschap kost jaarlijks € 294,- exclusief btw.

Poorterschap voor gepensioneerden

Het Poorterschap voor gepensioneerden is een regulier Poorterschap tegen een gereduceerd tarief. Dit lidmaatschap gaat in vanaf het jaar dat volgt op het jaar dat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Kosten: € 147,- exclusief btw.

Poorterschap voor Kamerleden

Het Kamerlid Poorterschap is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor de Eerste en Tweede Kamerleden. Voor dit lidmaatschap geldt het reguliere tarief van € 294,- exclusief btw. Als Kamerlid kunt u dit bedrag gedurende het jaar omzetten in consumpties in de sociëteit van Nieuwspoort. Zo is het Poorterschap in de praktijk kosteloos.

Poorterschap voor freelancejournalisten

Voor freelancejournalisten (die lid zijn van het NVJ) geldt het reguliere jaartarief van € 280,- exclusief btw. Als freelancejournalist kunt u dit bedrag gedurende het jaar omzetten in consumpties in de sociëteit van Nieuwspoort. Zo is het Poorterschap in de praktijk kosteloos.

Ere-Poorterschap

Het Ere-Poorterschap wordt verleend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de journalistiek in het algemeen, dan wel voor ons perscentrum in het bijzonder. Dit lidmaatschap is uiteraard kosteloos.

Gast Poorterschap

Het Gast Poorterschap van Nieuwspoort wordt alleen onder bijzondere omstandigheden verleend, wanneer tijdelijke toegang tot het perscentrum nodig is. Dit lidmaatschap geldt meestal voor de duur van een jaar. De kosten van dit lidmaatschap worden vastgesteld in overleg met het secretariaat.

Aanvraag Poorterschap

De aanvraag voor het Poorterschap kunt u hier online invullen. Ook het formulier voor de automatische incasso (voor de maandelijkse restaurantnota en/of het jaarlijkse lidmaatschapsgeld) kunt u hier meteen invullen.

Onze reglementen en statuten

Download hier onze reglementen en statuten.

Opzeggen Poorterschap

Het opzeggen van uw lidmaatschap kan alleen schriftelijk, per post of e-mail. Uw opzegging dient voor 1 december van het lopende kalenderjaar door ons ontvangen te zijn, zodat wij uw lidmaatschap voor het opvolgende jaar kunnen beëindigen. Opzeggen kan via secretariaat@nieuwspoort.nl of via ons postadres:

Prinses Irenestraat 6
2595 BD Den Haag
t.a.v. Nieuwspoort

Wij sturen u altijd een ontvangstbevestiging.

Wijzigingen doorgeven

Wij verzoeken u om alle relevante wijzigingen in bijvoorbeeld het privéadres, de werkgever en het factuuradres en/of het e-mailadres zo spoedig mogelijk per e-mail of post aan ons door te geven. Dit kan via het e-mailadres secretariaat@nieuwspoort.nl of via ons postadres:

Prinses Irenestraat 6
2595 BD Den Haag
t.a.v. Nieuwspoort

Wij sturen u een ontvangstbevestiging.