Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Podcast Over the Hill #7

In de Podcast Over the Hill #7 praat Laila precies 20 jaar na 9/11 met Beatrice de Graaf , hoogleraar Internationale Betrekkingen en terrorisme expert aan de Universiteit van Utrecht.

Laila Frank interviewt steeds Nederlanders die in Amerika wonen of er een speciale band mee hebben. We zien een land vol onrust en politieke verdeeldheid. Wat zegt dit over de VS en hoe gaat het land verder de komende jaren? En hoe ziet het land eruit als we voorbij het Witte Huis en Capitol Hill kijken?

Aflevering 7: De impact van 20 jaar 9/11 op VS en de wereld
Wat heeft the War on Terror betekent voor de veiligheid van het Westen? En wat heeft het gedaan met onze democratische waarborgen? Laila sprak precies 20 jaar na 9/11 met Beatrice de Graaf, hoogleraar Internationale Betrekkingen en terrorisme expert aan de Universiteit van Utrecht. Luidt de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan inderdaad ‘an end of an era’ in zoals de president Biden zegt? Volgens Laila is breekt er in ieder geval een tijd uit van ‘nation building’ in de VS zelf.  Luister hier.

Aflevering 6: De groeiende invloed van het Westen van Amerika.
Laila Frank praat met Guus Valk, chef politiek van NRC en oud Amerika-correspondent over de groeiende ongelijkheid in het Westen en de rest van de VS, over West-Amerika als vluchthaven voor ontevreden Amerikanen en idealisten, over de schoonheid en lelijkheid van Las Vegas. Maar vooral een gesprek over de vraag waarom Laila en Guus zo gefascineerd zijn door het land. Luister hier.

Aflevering 5: De politieke macht van Hollywood. In aanloop naar de Oscars spreekt Laila met Dan Hassler- Forest, mediawetenschapper aan de Universiteit van Utrecht. Welke rol speelt het ministerie van Defensie in Hollywood-producties? En wat is de moeder aller politieke speeches tijdens een Oscaruitreiking? Luister hier.

Aflevering 4: Maakt de coronacrisis van Biden de nieuwe FDR? Laila vraagt het aan Sara Polak, universitair docent Amerikanistiek aan de Universiteit Leiden. In september komt haar boek FDR in American Memory uit. Luister hier.

Aflevering 3: De Nederlandse verkiezingen door een Amerikaanse campagne-bril. Met Hans Anker, politiek strateeg en campagne-expert. Luister hier.

Aflevering 2: Het Zuiden van Amerika: van republikeins naar democratisch? Met Maarten Zwiers, onderzoeker en universitair docent geschiedenis en American Studies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Luister hier.

Aflevering 1: Wat gaat er veranderen in de VS? In deze eerste aflevering van Over the Hill schuift Michiel Vos, Amerika-journalist, aan bij Laila Frank. Luister hier.

– Laila Frank is Amerika-journalist voor o.a. Radio 1 en De Groene Amsterdammer en schuift geregeld aan bij Op1. Ze woonde in LA en Philadelphia en reist heen en weer tussen NL en de VS.

DEZE AMERIKA PODCAST ‘OVER THE HILL’ WORDT IN SAMENWERKING MET HAAGSCH COLLEGE GEPRODUCEERD.

podcast over the Hill 5