Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Nieuwspoort Rapporteurs 2021 presenteerden boek De Houdgreep

Nieuwspoort Rapporteurs Anet Bleich en Natascha van Weezel presenteerden op 27 september 2021 de eerste exemplaren van het boek ‘De Houdgreep’, dat met name gaat over de haat-liefdeverhouding tussen de media en populistisch rechts.

Voorzien van de nodige inside informatie stellen de rapporteurs zich in het boek de vraag: hebben rechtspopulistische politici en de ‘mainstream media’ elkaar niet veel harder nodig dan ze eigenlijk willen toegeven? In hun boek ‘De Houdgreep’, proberen ze op die vraag een antwoord te geven. De auteurs gaven een toelichting op hun bevindingen en overhandigden de eerste exemplaren van ‘De Houdgreep’ (uitgeverij Balans) aan Khadija Arib, Kamerlid PvdA en voormalig Kamervoorzitter; Eric Vrijsen, politiek redacteur EW; Joost Vullings, voorzitter van de parlementaire persvereniging en journalist EenVandaag en aan Wilco Boom, politiek verslaggever NOS en voorzitter RvT Nieuwspoort. Onder leiding van Wilco Boom ontstond er een discussie en kwamen er ook reacties uit de zaal.

Kijk de bijeenkomst terug via deze link. Of lees hierde presentatie terug van Anet en Natascha.

De commissie Democratie en Debat stelt vanaf 2009 naast de Kees Lunshoflezing ook regelmatig een Nieuwspoort Rapporteur aan. De Nieuwspoort Rapporteur krijgt de opdracht een verslag van bevindingen te maken op het snijvlak van de Haagse politiek, de parlementaire journalistiek en de lobby. Het verslag wordt vervat in een publicatie en een presentatie in Nieuwspoort.