Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Het Politieke Boekentheater en Dinershow @Nieuwspoort

Het politieke boek, deze keer over Rutte en de VVD, werd tijdens deze allereerste show in Nieuwspoort tot leven gebracht met spraakmakende beelden en verrassende gasten.

Het voorgerecht was nog niet eens opgediend, maar iedereen viel al middenin een quiz waarmee je een date kon winnen met een van de initiators van deze avond, Leonard Ornstein. Helaas voor Leonard werd het geen vrouw, want daar hoopte hij wel op volgens Elodie Verweij, die samen met Michiel Breedveld de hosts waren tijdens deze eerste editie van het Boekentheater. Gelukkig voor Leonard werd het wel iemand die tenminste kennis heeft over de quotes van Kaag en Rutte.

Tijdens het hoofdgerecht werden de boeken van Wilma Borgman (NOS) DE PRIJS VAN DE MACHT en van Petra de Koning (NRC Handelsblad) over de biografie MARK RUTTE onder handen genomen. De schrijvers lazen voor uit eigen werk en werden door Michiel en Elodie bevraagd naar alle onderzoeken, achtergrondkennis en wie de echte baas is binnen de VVD.

Bij het toetje kwam de kerst op de taart, de mystery guest: de beste vriend van Mark Rutte, Koen Petersen, die elk jaar o.a. met hem naar New York gaat en daar dan elke dag al jarenlang precies hetzelfde doen. Hij kon ingaan op wat Wilma en Petra hebben geschreven, al bespreekt hij politiek gezien niet alles met Mark, over zijn gemoedstoestand kon Koen duidelijk zijn. Ook de vragen uit het publiek werden uitvoerig door de schrijvers en door Koen beantwoord, het was een mooie eerste show!

Dank aan allen en speciale dank aan Leonard Ornstein, Martijn de Greve en quizmaster / jurylid Joost Bekendam.

Houd onze website in de gaten voor het volgende Politieke Boekentheater over Vladimir Poetin!