Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Help journalisten in Oekraïne, Rusland en Belarus

 ©fotograaf Irina Boldina

Steun Oekraïne en doneer nu!

Na de inval van Rusland hebben de lokale media grote moeite om hun werk te doen. Hierdoor is de onafhankelijke berichtgeving in groot gevaar. Terwijl betrouwbare informatie levensreddend is! Daarom heeft Free Press Unlimited de Media Lifeline Ukraine geïntroduceerd: een coalitie om journalisten te beschermen en betrouwbare informatie beschikbaar te houden in en rond Oekraïne, wat volgens ons absoluut essentieel is voor de langere termijn.

Zelf doneren aan Giro 7676
Doneer nu, vul het formulier in via deze link, of via een TIKKIE of maak eenvoudig een bedrag over naar: IBAN: NL92 INGB 000 000 7676

Wat is er nodig?
Er is grote behoefte aan praktische ondersteuning – maar vooral hulp voor de langere termijn, om betrouwbare informatie beschikbaar te houden. Denk hierbij aan apparatuur om verslag te kunnen blijven doen, VPN-codes om digitale veiligheid te waarborgen, en het opzetten van media-hubs in Oekraïne zelf en in de aangrenzende landen waar journalisten relatief veilig bij elkaar kunnen komen om hun werk te doen.

Free Press Unlimited is al meer dan tien jaar actief bij het ondersteunen van onafhankelijke journalistiek in alle landen van de voormalige Sovjet Unie. Ze hebben de netwerken en expertise om mensen snel en effectief te kunnen helpen en werken samen met andere internationale persvrijheidsorganisaties om de informatievoorziening op peil te houden en journalisten zo goed als mogelijk te helpen beschermen.

Meer weten?
Lees meer in het dossier van Free Press Unlimited over Oekraïne