Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Wahlabend: Bondsdagverkiezingen 2021

Op zondag 26 september 2021 kiest Duitsland een nieuw parlement. Na een kleine 16 jaar neemt bondskanselier Angela Merkel afscheid en staat het land voor een nieuw begin. De uitslag van deze verkiezingen wordt door velen in Nederland, Europa en de rest van de wereld op de voet gevolgd. Want politiek en economisch is Duitsland van groot belang voor vele landen. En voor Nederland in het bijzonder – alleen al vanwege het feit dat Duitsland onze grootste handelspartner is.

Ter gelegenheid van deze Bondsdagverkiezingen organiseren de Duitse Ambassade Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en Meines Holla & Partners de Wahlabend 2021 in Sociëteit Nieuwspoort.

Het programma start met een gesprek met Ron van het Hof (voorzitter DNHK), Thomas Boom (partner Meines Holla & Partners) en Ton Nijhuis (directeur DIA). Na de eerste verkiezingsuitslagen bespreken deskundigen uit politiek, bedrijfsleven en media onder leiding van Derk Marseille (BNR Nieuwsradio) welke invloed deze op Nederland hebben. Te gast zijn Manon van Beek (CEO TenneT), Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam), Juurd Eijsvoogel (NRC) en Anna Cavazzini (Europarlementariër Fractie De Groenen).

Praat mee via #Duitslandkiest2021

Programma

17:30 uur

Opening door dagvoorzitter Derk Marseille (BNR Nieuwsradio)

Welkomstwoord door dr. Cyrill Jean Nunn (Duitse Ambassadeur in Den Haag)

17.40 uur

Panel I met Ron van het Hof (voorzitter DNHK), Thomas Boom (partner Meines Holla & Partners), Ton Nijhuis (directeur DIA)

Schaduwverkiezingen

18.00 uur

Exit polls

18.05 uur

Panel II met Manon van Beek (CEO TenneT), Allard Castelein (CEO Havenbedrijf Rotterdam), Juurd Eijsvoogel (NRC) en Anna Cavazzini (Europarlementariër Die Grünen)

Datum

zondag 26 september 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:30 - 22:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/