Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

VSNU-ISO Verkiezings-Kennisontbijt

Op dinsdag 9 maart organiseerden de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) samen het VSNU-ISO Verkiezings-Kennisontbijt “Onderwijs en Onderzoek: van onschatbare waarde”. Het Kennisontbijt was via een livestream vanuit uw (thuis)kantoor te volgen.

Kamerleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gingen onder leiding van moderator Jaap Jansen in gesprek over nut en noodzaak van investeringen in onderwijs en onderzoek. Waarom is het belangrijk om, ook tijdens een crisis, te blijven investeren in onderwijs en onderzoek? Hoe hebben deze investeringen invloed op alle sectoren in Nederland? Hoe maak je effecten van investeringen tastbaar? Worden deze investeringen op de juiste wijze gewaardeerd? Deze en meer vragen zullen tijdens het Verkiezings-Kennisontbijt worden beantwoord.

Coen Teulings (hoogleraar en oud-directeur CPB) en Hugo Erken (hoofd internationale economie Rabobank) spraken vanuit economisch oogpunt over het waarderen van investeringen in onderwijs en onderzoek.

Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Dennis Wiersma (VVD) gaven twee politieke perspectieven en Quinta van Kelle (ISO bestuurslid) gaf het belang voor studenten aan.

Het Kennisontbijt terugkijken kan via deze link.

Datum

dinsdag 9 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

09:00 - 10:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen