Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Voorvertoning docu Toeslagenaffaire ‘Alleen tegen de Staat’

Op 17 september 2021 wordt in Nieuwspoort de documentaire ‘Alleen tegen de Staat’ vertoond, een film met getuigenissen van vijf gedupeerde moeders van het Toeslagenschandaal. Na de voorvertoning spreken we na met twee gedupeerden uit de documentaire, advocate Eva González Pérez, betrokken vanaf het eerste uur en Stijn Bouma, maker van de documentaire ‘Alleen tegen de Staat’.

In ijzingwekkende monologen vertellen de moeders over de eerste vorderingsbrieven, anekdotes vol vernedering, tot hun visie op het herstel van de geleden schade. Een film waarin de stiltes en blikken de meeste zeggingskracht hebben: ze getuigen van het onbeschrijfelijke leed.

Derya, Janet, Nazmiye, Badriah en Naoual vertellen kwetsbaar en openhartig over hetgeen zij sindsdien hebben meegemaakt. Ze vertellen hoe hun leven eruitzag, vóór de eerste vorderingsbrieven. Gewone burgers met een goede baan, gezin en een huis. Tot op een dag alles veranderde.

Nagesprek met:
Nazmiye en Janet: Gedupeerden die zich ook bij de gemeente en TK-commissies hebben laten horen. Zij hebben in de film gesproken.
Eva González Pérez: Advocate die als eerste, al sinds 2014, met het Toeslagen-dossier bezig is. Ze stond een groep gedupeerden bij uit de befaamde CAF-11 zaak. In 2017 tipte zij Kamerlid Pieter Omtzigt over deze vreemde gang van zaken en bracht zo de bal verder aan het rollen.
Stijn Bouma: Filmregisseur en scenarist, hij besloot in eigen beheer deze documentaire te realiseren. Eerder maakte hij korte fictie-films die voor gerenommeerde festivals als Cannes, Karlovy Vary en Clermont-Ferrand werden geselecteerd. Hij zal het nagesprek begeleiden.

Praktische informatie:
Inloop 19.30 uur
Documentaire start 20.00 uur
Nagesprek vanaf 21.00 uur
Tickets verkrijgbaar. Voor Poorters 2,50 euro korting!

Idee, Regie, Productie, Montage: Stijn Bouma
Eindredacteur BNNVARA: Sjoerd van den Broek
Cinematografie: Lukas de Kort
Geluidsnabewerking: Ranko Pauković
Documentaire, 55 min, TV-première: 20 september 2021 om 20.25 uur.

U kunt de voorvertoning van de documentaire ‘Alleen tegen de Staat’ bijwonen op 17 september 2021 in Nieuwspoort, er is toegang voor 50 bezoekers. Wilt u vooraf dineren in ons restaurant, reserveer dan via receptie@nieuwspoort.nl een tafel.

De kaartverkoop van Poorters toegangsticket docu 'Alleen tegen de Staat' is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier toegangsticket docu 'Alleen tegen de Staat' is gestopt!

Datum

vrijdag 17 september 2021
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:45

Kosten

Vanaf € 10,00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/