Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Verkiezingsevenement – Uitslagenavond

Een online paneldiscussie tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. 

Luister hier naar de oproep door Paul van Liempt, de discussieleider van deze avond!

Op 17 maart organiseerde IvCB in samenwerking met Nieuwspoort een online verkiezingsevenement tijdens de Tweede Kamerverkiezingen.

Thema en Format
Het is verkiezingsavond en onze maatschappij staat mogelijk op het keerpunt naar een nieuwe realiteit en een nieuwe economie wat grotendeels wordt veroorzaakt door de pandemie waar wij als samenleving op dit moment mee worden geconfronteerd. Hoe bereiken we de weg naar herstel en een nieuw perspectief? En hoe gaan wij om met de uitdagingen die voor ons liggen en welke rol moet de overheid bij het optimaliseren van onze kansen daarin spelen? En waar kunnen wij zelf het verschil maken en nieuwe kansen creëren?

In het debat gingen de panelleden in op de uitdagingen die er voor de economie en de maatschappij liggen en bespraken ze wat de uitslagen van de verkiezingen -op basis van de exit polls die tijdens het evenement live binnenkwamen- betekenen.

De gesprekspartners zijn:
• Hans Biesheuvel (ONL)
• Arnoud Boot (hoogleraar UvA en lid WRR)
• Willemijn Verloop (Serial Social Entrepeneur en founder War Child)
• Carmen van Vilsteren (voorzitter Topteam Life Sciences & Health)
De avond stond onder voorzitterschap van Paul van Liempt (BNR).

Hans Biesheuvel zal als voorzitter van ONL zijn kennis en ervaringen delen over de uitdagingen die er op het gebied van ondernemerschap vanuit het MKB liggen, onder andere op het vlak van innovatie. Wat is er nodig om toekomstbestendig te kunnen en durven ondernemen en hoe kan dat politiek mogelijk worden gemaakt?

Arnoud Boot zal vanuit zijn rol als hoogleraar corporate finance en financiële markten aan de UvA ingaan op de vraagstukken die er vanuit economisch en financieel oogpunt voor onze samenleving liggen tegen de achtergrond van een veranderende maatschappij en nieuwe en urgente uitdagingen waarmee wij worden geconfronteerd.

Carmen van Vilsteren is vanuit haar rol als voorzitter van het Topteam Life Sciences & Health gericht op het thema gezondheid en het bevorderen van de sector. Een thema en sector die mede als gevolg van corona weer volop in de belangstelling staan en waarvan Nederland wil dat er een impuls aan de sector wordt gegeven. Niet in de laatste plaats vanwege de komst van het Europees Medicijn Agentschap en de Brexit. Zij zal ingaan op de kansen en de route die de politiek tegen de achtergrond van de coronacrisis zou moeten varen.

Willemijn Verloop zal als serial social entrepreneur ingaan op de kansen die er in den breedte zijn door haar ervaringen te delen met de steeds groter wordende behoeften van (jonge) ondernemers om purpose driven business te kunnen voeren en de rol die tech en innovatie spelen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Juist door maatschappelijke uitdagingen ontstaan er ook weer kansen en vaak kunnen die hand in hand met elkaar gaan.

Het evenement vond live plaats bij Nieuwspoort en is online terug te kijken via deze link. Er werd live geschakeld naar de NOS voor de exit polls.

Praktische informatie:
Datum: 17 maart 2021
Locatie: Nieuwspoort
Tijd: 20:15 uur – 21:45 uur
Dagvoorzitter: Paul van Liempt

Datum

woensdag 17 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

20:15 - 21:45
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen