Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Verkiezingsdebat voor jongeren

17 maart krijgen veel jongeren voor het eerst de mogelijkheid om te stemmen. Ze staan voor een moeilijke keuze: welke partij past het beste bij mij en mijn idealen? De politiek lijkt soms veel te weinig bezig te zijn met wat er nu precies belangrijk is voor jongeren en daar moet verandering in komen! Politiek gaat namelijk ook over beslissingen die juist grote consequenties hebben voor jongeren.

Daarom organiseerde de JOVD, in samenwerking met CDJA, PINK!, Jonge Democraten, Jonge Socialisten, OPPOSITIE, DWARS en PerspectieF op 3 maart een verkiezingsdebat speciaal voor jongeren.

Tijdens dit debat gingen de moederpartijen van de politieke jongerenorganisaties debatteren over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en werd er ook uitgelegd waarom het juist zo belangrijk is dat zij zich hiermee bezig houden.

Hoe zien politieke partijen jongerenparticipatie voor zich? Waarom is de politiek juist zo belangrijk voor jongeren? Hier gaan de partijen over in discussie door middel van stellingen met betrekking tot migratie, wonen, onderwijs, klimaat, corona en drugs.

Kijk het verkiezingsdebat voor jongeren terug via deze link.

Datum

woensdag 3 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen