Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Uitreiking Inktspotprijs 2021

De Inktspotprijs 2021 voor de beste politieke tekening van het jaar, wordt dit jaar weer live uitgereikt, op 28 september in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

De winnaar van de Inktspotprijs 2021 wordt gekozen door een inspirerende jury onder leiding van cabaretier en fotograaf Owen Schumacher. De overige juryleden zijn journalist en documentairemaker Sinan Can, journalist en uitgever Şenay Özdemir, illustrator Sylvia Weve en hoogleraar Nederlandse taal- en letterkunde Lotte Jensen.

Stichting Pers en Prent, de organisator van de Inktspotprijs, ontving dit jaar 135 inzendingen van hoge kwaliteit, van 45 tekenaars. Van trouwe deelnemers als Mirjam VissersJoep Bertrams en Pluis tot diverse oudgedienden die een comeback maken, zoals Gerrit de Jager en Hein de Kort, en enkele nieuwe kanshebbers als Max Kisman en Eliane Gerrits.

Het bestuur van Stichting Pers & Prent bestaat uit: Niels BeugelingAriane de Ranitz, Jillis Kors, Jop Euwijk, Petra Boonstra en Jacqueline van Beek.

De prijsuitreiking, de expositie en het boek worden mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, dagblad Trouw en de Vrienden van Pers en Prent.

  • De opening begint om 16.00 uur en is live én online te volgen. Ontvangst vanaf 15.30 uur. Omdat er beperkt plaats is, voor maximaal 120 genodigden, vragen we om je via onderstaande knop aan te melden. meld u hier aan voor de INKTSPOT 2021 
  • Wilt u liever de livestream volgen? klik dan op deze link

LET OP:
Wij moeten ons houden aan de dan geldende coronaregels.
Voor toegang tot Perscentrum Nieuwspoort moet een QR-code (digitaal via de CoronaCheck-app of geprint) worden getoond in combinatie met een legitimatiebewijs. 

Datum

dinsdag 28 september 2021
Gearchiveerd

Tijd

16:00 - 17:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/

Organisator

Stichting Pers & Prent