Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Haagsch College: Try Out Revolusi: Een Levende Geschiedenis

Theatercollege – David Van Reybrouck   
Revolusi: een levende geschiedenis

De Indonesische onafhankelijkheidsstrijd maakte een einde aan de Nederlandse koloniale heerschappij in Azië. Een geschiedenis die ook nu nog verdeelt. Maar wat gebeurde daar eigenlijk precies? En hoe beleefden Indonesiërs hun strijd voor onafhankelijkheid?

De Belgische historicus en schrijver David Van Reybrouck deed zes jaar onderzoek en sprak de allerlaatste getuigen van deze geschiedenis in Nederland en Indonesië, maar ook in Japan en Nepal. In zijn theatervoorstelling Revolusi: een levende geschiedenis leert David ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. En legt hij uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde.

Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn meest recente boek is Revolusi. Daarvoor schreef hij o.a. Congo: Een geschiedenis, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012. Verder schreef hij onder andere Tegen verkiezingen. Hij won de prestigieuze Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre. 

Praktische informatie:
Avond: 11 april 2022
Tijden: 19.30 – 21.15 uur
Inloop zaal vanaf 18.45 uur
Tickets in de zaal 12,50 voor Poorters / 15,00 regulier
Chef’s Special 13,50 ( Indonesische Ajam pedis: Pikante kip met witte rijst, zoet/zuur en kroepoek of Indonesische vegetarische pedis, Pikante tofu met witte rijst, zoet/zuur en tempéh)

Boek uw tickets voor in de zaal, met of zonder de Chef’s Special. Met de Chef’s Special bent u vanaf 17.30 uur welkom in ons restaurant.

De kaartverkoop van Poorters zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Poorters zaalticket incl. Chef's Special is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier zaalticket incl. Chef's Special is gestopt!
De kaartverkoop van Chef's Special (alleen geldig icm zaalticket) is gestopt!

Datum

maandag 11 april 2022
Gearchiveerd

Tijd

19:30 - 21:15

Kosten

Vanaf € 12,50
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Haagsch College @ Nieuwspoort

Organisator

Haagsch College @ Nieuwspoort
Website
http://www.haagschcollege.nl