Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

SDG Café met presentatie boek Joris Voorhoeve

Live vanuit Nieuwspoort zal vaste #SDGCafé bezoeker Joris Voorhoeve zijn nieuwe boek Fighting Poverty and Violence presenteren en aanbieden aan Laurens Dassen (Volt). Het café is online door iedereen bij te wonen.

Het behalen van de SDGs vereist goed bestuur, politieke wil en… geld, veel geld. In zijn boek Fighting Poverty and Violence (Boom Uitgevers) zet Professor Joris Voorhoeve uiteen welke bronnen er allemaal kunnen worden aangeboord. Bezoekers aan het laatste #SDGCafé van 2020 kregen alvast een voorproefje van de uitkomsten.

In dit eerste luik van de #SDGCafés van 2021 wordt er gericht op hoeveel geld nodig is om de SDGs in hun meest basale vorm te behalen, op het falen van de politieke, economische en financiële systemen om dat geld bijeen te brengen en oordeelkundig aan te wenden, en op de verschillende mogelijkheden om voldoende middelen te verkrijgen. Daarbij staan de illegale geldstromen en de rol van Nederland en de EU en de mogelijke inbreng van verschillende Nederlandse en Europese actoren centraal.

PROGRAMMA:

1. Opening van het #SDGCafé
2. Aanbieding van het boek Fighting Poverty and Violence door Joris Voorhoeve aan Laurens Dassen (Volt)
3. Reactie op het boek en het thema door Laurens Dassen en Q&A met de digitale zaal
4. Abiola Makinwa, Hoofddocente Haagse Hogeschool over haar onderzoeken naar bedrijven en corruptie
5. Pitches van #SDGCafé bezoekers
6. Dialoog en conclusies

Via deze link kunt u zich aanmelden. De stream wordt verzorgd door SDG.

Het SDG Café is een onafhankelijk en informeel netwerk van personen die zich inzetten voor de Sustainable Development Goals, de duurzame ontwikkelingsdoelen. Het oogmerk is bij te dragen aan het behalen van die SDGs door het verbinden van organisaties die hier actief bij betrokken willen zijn.

Datum

donderdag 15 april 2021
Gearchiveerd

Tijd

15:00 - 17:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen