Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Prinsessendag

Zijn vrouwen de oplossing voor de tekorten op de arbeidsmarkt? –  Individuele keuzes versus collectieve belangen.

Van de recente chaos op luchthavens tot de problemen die al langer spelen in de onderwijs- en zorgsector, sectoren waarin veel vrouwen werkzaam zijn; er is sprake van een structureel personeelstekort in onze maatschappij. De samenleving als geheel is gebaat bij een voldoende personele bezetting in allerlei sectoren. Individuele keuzen, wensen en verlangens lopen lang niet altijd in lijn met dat collectieve belang. In de discussie over oplossingen worden vrouwen regelmatig opgeroepen om meer uren te gaan werken. Kleine parttime banen worden nogal eens weggezet als ‘prinsessengedrag’. Tegelijkertijd is de keuze van vrouwen voor een parttime baan ook vaak het gevolg van stereotiepe rolverdeling in huis en lage salarissen.

Tijdens Prinsessendag worden oplossingsrichtingen besproken tegen de achtergrond van het dilemma individuele keuzes versus collectieve belangen. Hans Borstlap (voormalig raadadviseur en voorzitter Commissie Regulering en Werk) zal een keynote lezing houden en in het daaropvolgende panel bespreken Samira Rafaela (Europarlementariër D66), Bas van Weegberg (FNV), Arjen Kapteijns (Gemeente Den Haag) en Audrey Keukens (VNO-NCW West) de verschillende oplossingsrichtingen.

Praktische informatie:
maandag 12 september 2022
Inloop: 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur
Einde: 16.30 uur

Aanwezig zijn
U kunt zich aanmelden om aanwezig te zijn via info@de-nvr.nl.
LET OP: Voor een snellere toegang tot Nieuwspoort in het Tweede Kamercomplex is vooraf aanmelden via deze link zeer aan te raden. U dient zich te legitimeren.
Heeft u een Kamerpas, dan kunt u wel direct naar binnen. 

Livestream
Dit evenement is eveneens via een livestream te volgen! Via de chatfunctie krijg je hier de kans om vragen te stellen aan sprekers en panelleden. Liever online aanwezig? Meld je aan voor de livestream via info@de-nvr.nl en ontvang de link.

Prinsessendag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vrouwen Raad in samenwerking met verschillende vrouwenorganisaties (Netwerk Vrouwen FNV, Vrouwen van Nu, Molukse Vrouwen Raad, St. IWEE) en is onderdeel van de Alliantie Ditwerktwel.nl.

 

Datum

maandag 12 september 2022
Gearchiveerd

Tijd

14:00 - 16:30
Nieuwspoort B67

Locatie

Nieuwspoort B67
Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag