Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Presentatie Wetenschappelijk Bureau GroenLinks: doorrekening verkiezingsprogramma VVD

Het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Kalavasta gevraagd om, op basis van het VVD-verkiezingsprogramma en de maatregelen die zijn aangedragen bij de CPB-doorrekening, een klimaat- en energiedoorrekening te maken.

Op donderdag 11 maart om 13.30 uur werd de doorrekening van het verkiezingsprogramma van de VVD op de effecten voor het klimaat en energie gepresenteerd in Nieuwspoort.

De VVD schrijft in haar verkiezingsprogramma dat de partij de internationale afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs wil nakomen en wil voldoen aan de nationale afspraak in de Klimaatwet om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% terug te dringen. Ondanks een oproep van Jesse Klaver, Sigrid Kaag en 12 duurzame ondernemers en wetenschappers, weigert de VVD echter haar programma door te laten rekenen om de klimaat- en milieueffecten. In tegenstelling tot partijen als CDA, ChristenUnie, GroenLinks, SP, D66 en PvdA die dit wel laten doen.

Daarmee blijft voor de kiezer onduidelijk of de Klimaatbeloftes uit het VVD-verkiezingsprogramma ook worden waargemaakt met de maatregelen die de partij voorstelt. Het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks heeft daarom het gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksbureau Kalavasta gevraagd om, op basis van het VVD-verkiezingsprogramma en de maatregelen die zijn aangedragen bij de CPB-doorrekening, een klimaat- en energiedoorrekening te maken.

Programma:
13:30-13:32 uur: Inleiding door Noortje Thijssen, directeur wetenschappelijk bureau
13:32-13:50 uur: Toelichting door John Kerkhoven, co-founder en managing-partner Kalavasta
13:50-14:00 uur: Reactie van Jesse Klaver, lijsttrekker GroenLinks

Kijk via deze link de livestream terug. Voor meer informatie: Noortje Jacobs, n.jacobs@tweedekamer.nl, 06-11515478.

Datum

donderdag 11 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

13:30 - 15:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen