Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Poetins Oorlog

En de toekomst van Oekraïne

Vladimir Poetin heeft een vernietigende oorlog in Oekraïne ontketend met ongekende gevolgen. Heeft hij nog een duidelijk einddoel? En tot hoever gaan zijn getrouwen met hem mee? In Poetins Oorlog ontleedt Nederlands bekendste Rusland-kenner Hubert Smeets de machtsfantasie van Poetin en de dynamiek in het Kremlin.

In een mini-college laat Smeets zien wat de Oekraïners daar tegenover stellen. Miljoenen zijn op de vlucht en velen vechten tot het bittere eind. Welke uitweg is er voor president Zelensky? En onder welke voorwaarden zal het strijdende Oekraïne een vredesakkoord accepteren?

Met Han ten Broeke, buitenlanddeskundige bij HCSS, analyseren we de gevolgen voor Europa en de regio. Hoe gaat onze relatie er straks uitzien met Rusland? En kunnen Oekraïne, Moldavië en Georgië binnenkort lid worden van de EU en de NAVO?

Hubert Smeets is journalist en oud-correspondent in Moskou. Hij is oprichter van kennis- en analyseplatform Raam op Rusland.

Han ten Broeke is expert buitenlandse politiek en directeur Politiek Zaken bij The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). Eerder was hij buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer namens de VVD.

Poetins Oorlog is de derde editie van The Hague World Series, een nieuw programma van Haagsch College, HCSS en Nieuwspoot.

Praktische Informatie:
Avond: 22 maart 2022
Inloop: 19:00
Start: 19:30
Eind: 21:00
Livestreamtickets: vindt u via deze link.
Zaaltickets €15,00 regulier en voor Poorters €12,50 (Chef’s Special 13,50, zodat u vooraf een hapje kunt komen eten).
Chef’s Special: Wakadori kip Fried rice, mais, taugé,  oestersaus, lombok, koriander of Tempeh (vegetarisch) Fried rice, tempeh, mais, taugé, oestersaus, lombok, koriander.

Heeft u een kortingscode ontvangen voor een regulier toegangsticket? Deze coupon geldt per boeking, niet per persoon. Wij adviseren u daarom, als u twee of meer tickets wilt aanschaffen, toch per ticket te boeken en af te rekenen, zodat u optimaal gebruik maakt van u korting.

De kaartverkoop van Poorters toegangsticket zaal is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier toegangsticket zaal is gestopt!
De kaartverkoop van Poorters toegangsticket zaal incl Chef's Special is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier toegangsticket zaal incl Chef's Special is gestopt!

Datum

dinsdag 22 maart 2022
Gearchiveerd

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

vanaf €12,50
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Haagsch College @ Nieuwspoort

Organisator

Haagsch College @ Nieuwspoort
Website
http://www.haagschcollege.nl