Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Persconferentie: petitie tegen ‘Gewoon. Bloot.’

Afgelopen vrijdag ontstond er ophef in ons land wegens het NTR-programma ‘Gewoon. Bloot.’ dat vanaf 21 maart op NPO te zien zal zijn. Wegens deze verontwaardiging besloot Daniël van Deutekom een petitie op te stellen tegen de uitzending van dit programma. Binnen 24 uur stond de teller al op 40.000 handtekeningen. Ondertussen nadert de petitie de 100.000 handtekeningen. De strekking van de petitie wordt breed gedragen in ons land.

In ‘Gewoon. Bloot.’ ondervragen kinderen van rond de 11 jaar naakte volwassenen. Het doel van dit tv-programma is om kinderen te leren tevreden te zijn met hun eigen lichaam.

De initiatiefnemer van de petitie gelooft dat ‘body shaming’ een probleem is, maar is van mening dat het normaliseren van publiekelijke naaktheid schadelijke effecten zal hebben. De ondertekenaars vrezen dat dit programma de natuurlijke verdedigingsmechanismen van kinderen tegen de naaktheid van willekeurige derden afbreekt en dat dit seksueel misbruik dus in de hand zal werken. Ook zijn ze stellig van mening dat de opzet van dit programma experimenteel is, dat er onvoldoende zicht is op nevenschade en dat er niet ‘geëxperimenteerd’ dient te worden met kinderen.

Daarom zal initiatiefnemer Van Deutekom op vrijdag 12 maart van half 10 tot 11 uur in Nieuwspoort aanwezig zijn om de petitie te overhandigen aan belangstellende Kamerleden, waaronder de heer Van der Staaij. Ook zal er om 10 uur een persconferentie plaatsvinden.

Datum

vrijdag 12 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

09:30 - 11:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen