Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

PC: Resultaten doorrekening verkiezingsprogramma’s

Pieter Hasekamp (Centraal Planbureau) en Hans Mommaas (Planbureau voor de Leefomgeving) presenteerden maandag 1 maart hun analyses van de verkiezingsprogramma’s aan de pers. De persconferentie begon om 10.30 uur via livestream.

De doorrekening van het CPB biedt inzicht in de budgettaire keuzes en de effecten van verkiezingsprogramma’s op de Nederlandse economie. Daarbij zijn voor de middellange en lange termijn de gevolgen in kaart gebracht voor onder andere werkloosheid, koopkracht en overheidsfinanciën.

Het PBL heeft geanalyseerd wat de leefomgevingseffecten zijn van maatregelenpakketten in verkiezingsprogramma’s. Daarbij geeft het PBL ook inzicht in de hiermee gemoeide kosten. De analyse gaat in op de thema’s Mobiliteit & bereikbaarheid, Landbouw, Voedsel & natuur, Klimaat & energie en Wonen.

Persconferentie bijwonen?

Door de coronamaatregelen waren er slechts een beperkt aantal plaatsen in Nieuwspoort beschikbaar voor de landelijke media. De overige media konden de persconferentie via een livestream volgen.

Programma 1 maart

10.30 uur    Start persconferentie.
10.35 uur    Presentatie Keuzes in Kaart, Pieter Hasekamp, directeur CPB.
10.50 uur    Presentatie Analyse leefomgevingseffecten verkiezingsprogramma’s, Hans Mommaas, directeur PBL.
11.05 uur    Plenaire vragen.
11.30 uur    Mogelijkheid voor 1-op-1 interviews (deels via de telefoons van de woordvoerders) met Pieter Hasekamp en Hans Mommaas.

Verstrekking onder embargo

Voor journalisten waren de publicaties van zowel het CPB als het PBL een uur voor aanvang van de persconferentie, dus vanaf 09.30 uur, onder embargo beschikbaar. Het embargo verstrijkt diezelfde dag om 10.30 uur.

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeannette Duin, woordvoerder CPB, j.e.c.duin@cpb.nl, 06 1569 8340 of Evert-Jan Brouwer, woordvoerder PBL, evert-jan.brouwer@pbl.nl, 06 1500 4151.

Kijk via deze link de persconferentie terug.

Datum

maandag 1 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

10:30 - 11:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen