Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Nieuwspoort Rapporteurs 2021

Nieuwspoort Rapporteurs Anet Bleich en Natascha van Weezel presenteren de eerste exemplaren van het boek ‘De Houdgreep’, dat met name gaat over de haat-liefdeverhouding tussen de media en populistisch rechts.

Voorzien van de nodige inside informatie stellen de rapporteurs zich in het boek de vraag: hebben rechtspopulistische politici en de ‘mainstream media’ elkaar niet veel harder nodig dan ze eigenlijk willen toegeven? In hun boek ‘De Houdgreep’, proberen ze op die vraag een antwoord te geven. De auteurs geven een toelichting op hun bevindingen en overhandigen de eerste exemplaren van ‘De Houdgreep’ (uitgeverij Balans) aan drie speciale gasten, die op basis van hun ervaringen op de inhoud van het boek zullen reageren.

De commissie Democratie en Debat stelt vanaf 2009 naast de Kees Lunshoflezing ook regelmatig een Nieuwspoort Rapporteur aan. De Nieuwspoort Rapporteur krijgt de opdracht een verslag van bevindingen te maken op het snijvlak van de Haagse politiek, de parlementaire journalistiek en de lobby. Het verslag wordt vervat in een publicatie en een presentatie in Nieuwspoort.

Praktische informatie
Datum 27 november 2021
Inloop 16.30 uur
Aanvang 17.00 uur t/m 18.30 uur
Toegang zaal voor genodigden.

Anet Bleich was jarenlang redacteur van de Volkskrant. Zij publiceerde twee succesvolle en veelgeprezen biografieën: van Joop den Uyl en van Max van der Stoel.
Natascha van Weezel, haar dochter, is columnist van Het Parool en schreef onder meer De derde generatie, Thuis bij de vijand en Nooit meer Fanta. Hun man en vader was de bekende politiek verslaggever en oud voorzitter van Nieuwspoort Max van Weezel, die in 2019 overleed.

Omslag NPR Anet en Natascha

Datum

maandag 27 september 2021

Tijd

17:00 - 18:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement

Organisator

Commissie Democratie en Debat

&

Uitgeverij Balans
Uitgeverij Balans