Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Nederlandse première documentaire Notes from Brussels

Welke offers zijn we bereid te maken om onze carrière op de rails te houden? Welke keuzes zouden we al terugblikkend heroverwegen? Nadine van Loon’s documentaire debuut Notes from Brussels volgt drie sterk gemotiveerde vrouwen die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese  droom nastreven.

De documentaire onthult het menselijke gezicht achter de ‘Brusselse bubbel’. De film vervlecht drie intieme portretten van vrouwen in verschillende fases van hun leven; een jonge Franse politiek assistent in het Europees Parlement, een Poolse journalist en een Duitse topambtenaar bij de Europese  Commissie. De film “laat je samen met de hoofdpersonen stil staan bij en reflecteren op meer fundamentele vragen”.

Met na afloop een nagesprek met regisseur Nadine van Loon en Basje Bender, auteur van de roman ‘Brussel’ (2015, Meulenhoff), gemodereerd door Maaike Jongema van het Montesquieu Instituut.

Praktische informatie:
Woensdag 11 mei 2022
Aanvang 18:45 uur
Einde 20:45  uur
Na afloop van de film is er een nagesprek.
Tickets zijn via deze linkverkrijgbaar.
Bekijk hierde trailer.

Locatie Filmhuis Den Haag, Spui 191 Den Haag

Deze première vindt plaats in het kader van Film & Gesprek, onderdeel van Democratie in Debat, een reeks over de  politieke actualiteit in samenwerking met ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, het  Montesquieu Instituut en Nieuwspoort.

Datum

woensdag 11 mei 2022
Gearchiveerd

Tijd

18:45 - 20:45
Filmhuis Den Haag

Locatie

Filmhuis Den Haag
Spui 191, 2511 BN Den Haag
Website
https://filmhuisdenhaag.nl/
Soort evenement
Democratie in Debat

Organisator

Democratie in Debat