Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Livestream: Beatrice de Graaf

Radicale verlossing: wat drijft terroristen?

Wat gelooft een IS-terrorist eigenlijk echt wanneer hij een terroristische daad pleegt? En hoe inspireren religieuze en ideologische overtuigingen jongeren tot een heilige strijd?

Beatrice de Graaf zocht de huidige generatie terroristen op in gevangenissen om daarover te praten en schreef daarover het boek Radicale verlossing. Tijdens deze livestream gaat ze over haar bevindingen en ontmoetingen met terrorisme gedetineerden in gesprek met Thomas van Zijl en kijkers thuis. Waarom plegen terroristen daden? En hoe rechtvaardigen zij dat?

Beatrice de Graaf zocht veroordeelde jihadisten op uit Nederland, Syrië, Pakistan en Indonesië en sprak ook enkele veroordeelde rechts-extremisten.

– Beatrice de Graaf is terrorisme-expert, historicus en faculteitshoogleraar Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef onder andere Gevaarlijke vrouwen, Theater van de angst en Tegen de terreur. Afgelopen april publiceerde ze haar nieuwe boek Radicale verlossing. 

– Beatrice wordt geïnterviewd door Thomas van Zijl, presentator bij Haagsch College en BNR Nieuwsradio

Gratis tickets voor Poorters hieronder beschikbaar t/m 15 juni 2021. Op 16 juni 2021 ontvangt u dan de kijklink per e-mail via Haagsch College. Overige geïnteresseerden kunnen een ticket aanschaffen via deze link.

Datum

woensdag 16 juni 2021
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:00
Soort evenement
Meer Lezen