Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Lancering Renovatiemanifest met paneldiscussie

Nederland staat voor de grote opgave om tot 2050 ongeveer 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen energieneutraal te maken. Door allerlei factoren komt deze renovatiegolf op dit moment onvoldoende op gang. Het vraagt een extra inzet van alle betrokken partijen en een voortvarende, sturende rol van de Rijksoverheid. NRP, het onafhankelijke kennisplatform voor de volle breedte van de vastgoedsector, wil de komende verkiezingen en het aanstaande regeerakkoord aangrijpen om dit te agenderen.

In een manifest, ondertekend door zoveel mogelijk partijen, roept NRP de politiek op om de verduurzaming van de bestaande gebouwde omgeving tot topprioriteit te maken van het komende kabinet. Het is een oproep tot een gecoördineerde, integrale aanpak van de gebouwde omgeving. Gefaseerd, wijkgericht, transparant, kostenefficiënt, met de gemeente als aanjager en de Rijksoverheid als systeemmanager.

Op 24 maart lanceert NRP dit breed gedragen manifest, dat een 10-puntenplan bevat met zo concreet mogelijke aanbevelingen voor de inrichting van een nationaal programma. Na de lancering volgt een paneldiscussie met diverse organisaties en politici.

U kunt het programma via deze link live volgen.

Datum

woensdag 24 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

15:00 - 16:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen