Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

KNAW-verkiezingsdebat

Welke rol spelen wetenschappers tijdens de coronacrisis en hoe is in deze crisis de verhouding tussen wetenschap en politiek? Hoeveel budget moet er eigenlijk naar onderzoek en innovatie als het aan de politiek ligt? Wat vinden de partijen van de oproep van ondernemers en wetenschappers om de komende 10 jaar de investeringen in onderzoek en innovatie jaarlijks te laten groeien met 300 – 380 miljoen euro? En wat willen de politieke partijen doen aan de werkdruk van onderzoekers?

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek organiseerde het eerste KNAW (NWO)-verkiezingsdebat: de toekomst van onderzoek in Nederland. Het debat vond plaats op woensdag 17 februari, precies één maand voor de Tweede Kamerverkiezingen. De deelnemende politieke partijen debatteerden over de rol van wetenschap in de samenleving. Het debat vond plaats tussen 10:00 en 11:00 uur in Nieuwspoort en werd live uitgezonden. Door de huidige maatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn.

Via deze link kijkt u het debat terug.

Voor wetenschappers en onderzoeksinstellingen zijn onderwerpen als kennis, innovatie en wetenschap, hoe politieke partijen denken over de verschillende issues die spelen, welke oplossingen zij aandragen, waar ze elkaar juist kunnen vinden of van mening verschillen natuurlijk interessant om te zien. Het zijn waarschijnlijk geen grote thema’s in de landelijke verkiezingscampagne en ze krijgen meestal ook van de grote nieuwsmedia niet de aandacht die ze verdienen. Om hier inzicht in te krijgen organiseerde NWO dit online-verkiezingsdebat.

Datum

woensdag 17 februari 2021
Gearchiveerd

Tijd

10:00 - 11:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen