Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Het Grote Geopolitieke College

– UITVERKOCHT – Nog wel tickets voor de livestream beschikbaar!
Jonathan Holslag over de wereldpolitiek na 1989.

Het jaar 1989 luidde een ongekende periode in vrijheid en welvaart in. Eindelijk werd de rest van de wereld ook onderdeel van de Westerse wereldorde. 30 jaar later zijn we een illusie armer. De democratie staat wereldwijd onder druk, de ongelijkheid groeit en het Westen staat in overlevingsstand.

Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Jonathan Holslag analyseert in Het Grote Geopolitieke College, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Van Muur tot Muur, hoe het Westen de greep op haar eigen toekomst verloor. Aan de hand van krachtige voorbeelden ontleent hij de onderliggende factoren die buiten beeld blijven in de dagelijkse stroom van nieuws en ophef.

Holslag laat zien waarom machten als China en Rusland succesvol alternatieven ontwikkelden. Niet vanwege hun eigen kracht, maar vooral doordat het Westen faalde. Welke lessen moeten we trekken van misstappen in onze recente geschiedenis? En hoe kunnen we weer opnieuw de toekomst van de wereld vormgeven?

Jonathan Holslag is politicoloog aan de Vrije Universiteit Brussel, hij is gespecialiseerd in internationale politiek en schrijver van verschillende boeken waaronder zijn nieuwste boek:
Van Muur tot Muur – de wereldpolitiek sinds 1989. Het Grote Geopolitieke College wordt gepresenteerd door Stefan de Vries, Europa-journalist o.a. voor Euronews en BNR Nieuwsradio.

Voor het bijwonen van de opname van de livestream zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Druk op ‘Tickets’ rechtsboven voor uw toegang. 

Wilt u een ticket voor de livestream aanschaffen? Klik dan hier

Praktische informatie:
Avond: 21 oktober 2021
Tijden: 19.30 – 21.00 uur (geen pauze)
Inloop zaal vanaf 19.00 uur
Tickets in de zaal 16,00 euro voor Poorters / 18,50 regulier
Chef’s Special 13,50 (Beef tjap tjoy: Gele rijst, diamanthaas, diverse groenten, zoet zure ui en komkommer of Tjap tjoy vegetarisch: Gele rijst, diverse groenten, zoet zure ui en komkommer).
LET OP: uw ticket is alleen geldig in combinatie met een geldig bewijs via de CoronaCheck-app. Boekt u tickets voor meerdere personen, dan dient u hen op de hoogte te brengen van de CoronaCheck voorwaarden.

Koopt u tickets met de Chef’s Special, dan bent u vooraf al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant.

De kaartverkoop van Poorters zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Poorters zaalticket incl. Chef's Special is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier zaalticket is gestopt!
De kaartverkoop van Regulier zaalticket incl. Chef's Special is gestopt!

Datum

donderdag 21 oktober 2021
Gearchiveerd

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

Vanaf € 16,00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Haagsch College

Organisator

Haagsch College
Website
https://www.haagschcollege.nl/
Koop nu tickets!