Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Het verkiezingsdebat: ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseerden de sportbonden en NOC*NSF samen met meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijn-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort  over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’.

Tijdens de live uitzending konden kandidaat-Kamerleden hun visie voor de komende vier jaar toelichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF: ‘Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF’.

Dit gebeurde allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden kregen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten?

Kijk hier de uitzending terug. 

Datum

donderdag 4 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

16:00 - 17:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen