Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Het Kamergesprek

Volgende aflevering: de regeringsverklaring

Ruim 9 maanden na de Tweede Kamerverkiezingen stond er dan toch echt een nieuwe regering op het bordes met maar liefst 20 ministers. In de tweede aflevering van Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd gaan we in op het Tweede Kamerdebat over de regeringsverklaring dat enkele dagen na deze bordesscène volgt. Doel van dit debat is om formeel vast te stellen of de nieuwe regering het vertrouwen van een meerderheid van de Tweede Kamer heeft.

Op donderdag 20 januari om 20:00 uur bespreekt presentator Kemal Rijken het debat over de regeringsverklaring samen met panelleden Sheila SitalsingChris AalbertsRoderik Rekker en Sarah Gagestein in het programma Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd. Tijdens de uitzending krijg je antwoord op de vragen: ‘Wat is een regeringsverklaring?’, ‘ Wat viel op tijdens dit debat?’ en ‘Wat gebeurt er als het kabinet bij een dergelijk debat geen vertrouwen krijgt van een meerderheid van de Tweede Kamer?’. Zo kom jij erachter wat een debat over de regeringsverklaring precies inhoudt en voor jou betekent.

  • Datum: Donderdag 20 januari
  • Tijdstip: 20:00 uur
  • Volg de livestream via deze link.
Over Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat online te zien op YouTube en bij verschillende regionale omroepen.

Het Kamergesprek is een productie van ProDemos in samenwerking met perscentrum Nieuwspoort, naar een idee van Kemal Rijken.

Datum

donderdag 20 januari 2022
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
ProDemos

Organisator

ProDemos
Website
https://prodemos.nl/