Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Het Kamergesprek: plenaire debatten uitgelegd

In de eerste aflevering van Het Kamergesprek werden de Algemene Politiek Beschouwingen (APB) onder de loep genomen. Deze vinden elk jaar plaats nadat er een nieuw parlementair jaar is begonnen op Prinsjesdag. Dit jaar vonden ze plaats op woensdag 22 en donderdag 23 september. In de APB worden in het parlement de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid besproken. Daarbij is er veel aandacht voor de overheidsfinanciën en sociaaleconomische onderwerpen. Rijken besprak de APB samen met panelleden Huub BellemakersSarah GagesteinHero Brinkman en Hanneke Gelderblom.

Kemal Rijken (1980) is publicist, politicoloog en schrijver van non-fictieboeken. In het verleden schreef hij onder meer ‘Van der Laan, biografie van een burgemeester’ en ‘Eigen Volk’, een boek over de geschiedenis van de rechts-nationalistische beweging in Europa. Zijn werkgebied ligt in binnen- en buitenland, waarvoor hij onder andere verhalen maakt voor HP/De Tijd en De Groene Amsterdammer. Momenteel werkt Rijken aan een boek over de nut en noodzaak monarchieën in het moderne Europa, waarin hij de onderzoek doet naar de ontwikkeling en maatschappelijke positie van de monarchie in twaalf landen. Voor tv-zender Salto Amsterdam presenteert hij AmstelPolis, een praatprogramma over de Amsterdamse politiek. Rijken neemt de presentatie op zich van ‘Het Kamergesprek’.

Er zijn per Kamergesprek wisselende panelleden, zoals Chris Aalberts, Annemarie Walter, Hanneke Gelderblom, Hero Brinkman, Huub Bellemakers, John Bijl, Keklik Yücel, Roderik Rekker, Sarah Gagestein, Shashi Roopram, Sheila Sitalsing en Wouke van Scherrenburg.

Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: plenaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

Het Kamergesprek is een productie van ProDemos in samenwerking met perscentrum Nieuwspoort, naar een idee van Kemal Rijken.

 

Datum

vrijdag 24 september 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:00 - 18:00
Soort evenement
ProDemos

Organisator

ProDemos
Website
https://prodemos.nl/