Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Het Kamergesprek: aflevering 4 Het Vragenuurtje

Het is vaste prik op dinsdagmiddag: het vragenuur in de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen dan mondeling vragen stellen aan de ministers en staatssecretarissen. Maar wat voor functie heeft dat vragenuur eigenlijk? Kunnen Kamerleden met hun vragen invloed uitoefenen op beleid? Hoe bereiden de Kamerleden en de bewindslieden zich erop voor? Hebben ze in andere landen ook zulke vragenuurtjes, en hoe gaat het er dan aan toe? En tot slot: wat heb je er als burger aan?

Op vrijdag 10 juni 2022 bespreken we alle aspecten van het vragenuur in een nieuwe aflevering van Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd. Te gast zijn voormalig Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, oud-correspondent in Groot-Brittannië Hieke Jippes, oud-Tweede Kamerlid Keklik Yücel en kleinepartijendeskundige Chris Aalbers. Presentatie is in handen van Kemal Rijken. Het Kamergesprek aflevering 4 over het Vragenuurtje is op vrijdag 10 juni 2022 om 20.00 uur te zien via deze livestreamlink.

Over Het Kamergesprek
Parlementaire debatten doen ertoe en hebben impact op iedereen, maar wat wordt er nou echt besproken en waarom? En bovenal: wat heb jij als burger aan weer zo’n urenlang Kamerdebat? Samen met een wisselend panel van deskundigen pluist presentator Kemal Rijken deze en andere vragen uit in Het Kamergesprek: parlementaire debatten uitgelegd, de politieke talkshow om het parlementaire debat beter te begrijpen. Het programma is iedere donderdag of vrijdag na een belangrijk debat te zien op NPO Politiek, bij verschillende regionale omroepen en online.

Het Kamergesprek is een productie van ProDemos in samenwerking met perscentrum Nieuwspoort, naar een idee van Kemal Rijken.

Datum

vrijdag 10 juni 2022
Gearchiveerd

Tijd

20:00 - 21:00
ProDemos

Organisator

ProDemos
Website
https://prodemos.nl/