Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Het Grote Buitenlanddebat

Wat gaan wij doen in en met het buitenland? Zijn we volgers of leiders? Wat is er te kiezen op 17 maart? Kijk het grote politieke debat terug over de toekomst van Nederland in de wereld.

Drie rondes, zes politici onder leiding van Sophie Derkzen (Radio 1). Op zoek naar de inzet van Nederland in de wereld. Inhoudelijk en verdiepend. Onder druk van de schaakklok. Zo kiezen de debaters zelf hun spreektijd per thema. Duur per themaronde: 20 minuten.

Kijk Het Grote Buitenlanddebat van 24 februari 2021 terug via deze link.

RONDE 1

Mondiale Gezondheid

Corona heeft laten zien dat mondiale gezondheid grote impact heeft: we zien nu hoe verweven onze gezondheid is met de rest van de wereld. Moet het anders? Wat is onze visie op mondiale gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen recht heeft op gezondheid en welzijn?

RONDE 2

Klimaat, Landbouw & Natuur

Van de opwarming van de aarde tot het in rap tempo verdwijnen van soorten: de effecten van ons landbouw-, natuur- en klimaatbeleid zie je zowel in binnen als buitenland. De sociale effecten zie je terug in de benarde positie van boeren hier en in ontwikkelingslanden. Hoe zorgen we voor slim beleid dat eerlijk en effectief is? Waar stoppen we de komende jaren ons geld in? Welke lessen zijn er te trekken?

RONDE 3

Handel & Internationale samenwerking

Ons ondernemerschap en de export van onze kennis brengt ons in alle uithoeken van de wereld. We sluiten handelsverdragen en laten producten maken over de grens. Wat is daarvan de impact? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen daar beter van wordt? Op zoek naar echte welzijnsgroei voor ons allemaal.

Datum

woensdag 24 februari 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:30 - 19:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen