Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: maatschappelijke vraagstukken oplossen in de openbare ruimte

De openbare ruimte radicaal vergroenen? Gezondheid centraal stellen in alle planontwikkelingen en herinrichtingen? Of het simpele geluk, de ontmoeting, het ommetje dicht bij huis. Waarover moet het gaan bij de raadsverkiezingen 2022?

Annemieke Schakelaar gaat tijdens een interactieve talkshow in gesprek met Wouter Veldhuis, de nieuwe Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, en Stadswerk-vakgenoten Wiebke Klemm (Den Haag), Raymond van der Sluijs (Nissewaard) en Marcel Klaveringa (Groningen). En zelf zit u ook aan de knoppen, door het stellen van vragen en het bepalen van de prioriteiten in de Stadswerk-handreiking richting de lokale politiek. Doe mee op 29 april van 15:30 tot 17:00!

Keynote Wouter Veldhuis
Wouter Veldhuis (1971) is stedenbouwkundige/architect en sinds 1 december 2020 Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met complexe ruimtelijke projecten, van bouwblok tot regio. Sinds 1997 is hij directeur van stedenbouwkundig bureau MUST. Daarnaast was hij van 2012 tot 2018 hoofd van de masteropleiding Stedenbouw aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. In een presentatie van een half uur laat hij zijn licht schijnen over de openbare ruimte en reageert hij inhoudelijk op het gesprek aan tafel en de opgestelde actiepunten.

Interactieve talkshow
Voorafgaand gaan, onder leiding van verslaggever en presentator Annemieke Schakelaar (Omroep Gelderland), experts Raymond van der Sluijs (gemeente Nissewaard), Wiebke Klemm (gemeente Den Haag) en Marcel Klaveringa (gemeente Groningen) met u in gesprek over de handreiking. Welke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken liggen er in de openbare ruimte? Via polls, kijkersvragen en de chat kunt u zich thuis mengen in de discussie.

Burgemeester van Culemborg en Stadswerk-voorzitter Gerdo van Grootheest schuift ook aan voor een inleidend gesprek over nut en noodzaak van deze actie.

Handreiking openbare ruimte
Samen met een redactiecommissie, de regio- en themagroepen en de bestuursleden heeft Stadswerk 32 actiepunten in de openbare ruimte opgesteld voor acht maatschappelijke thema’s, van circulariteit tot positief volksgezondheidsbeleid. De inhoud hiervan vormt het uitgangspunt voor het gesprek aan tafel. Begin mei zullen wij deze handreiking sturen aan alle raadsleden in Nederland, als inspiratie voor hun verkiezingsprogramma en/of omgevingsvisie.

Wilt u hierbij zijn? Meld u dan hier aan.

Datum

donderdag 29 april 2021
Gearchiveerd

Tijd

15:30 - 17:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen