Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Dinerlezing Willem Post – een verdeeld Amerika 1 jaar na Biden victorie

Nieuwspoort Amerika-event – Een verdeeld Amerika 1 jaar na Biden-victorie. Willem Post praat u bij! 

Onder het genot van een Amerikaanse maaltijd in de sociëteit van Nieuwspoort kijkt Amerika-deskundige Willem Post met u terug op het tumultueuze jaar sinds de verkiezing van president Joe Biden in november 2020. Willem Post zal kort beschouwen hoe de president het doet.

Willem bespreekt met Rob de Vos de kwetsbaarheid van de Amerikaanse democratie nu de polarisatie in “the land of the free” ongekend is. Rob was Plv. Chef de Poste (‘tweede man’) op de ambassade in Spanje, Ambassadeur in Zuid-Afrika en Consul-Generaal in New York. Hij werkte eerder ook elders als diplomaat in Europa, Afrika en Azië.

Ook zal Post live (digitaal) spreken met Anthony Triolo in de VS over de koers van het land, de kansen van Trump etc.
Anthony Triolo is een groot kenner van de Amerikaanse politiek. Begin 2020 gaf hij in New York voor de Haagse White House Watchers een uiteenzetting over de presidentiële voorverkiezingen. Triolo is afkomstig uit South Carolina waar hij internationaal strategisch directeur is aan de universiteit. Hij was een goede kennis van de ooit gematigde senator Lindsay Graham, nu een van de grote steunpilaren van Donald Trump. Triolo heeft jarenlang in Den Haag gewerkt voor internationale instellingen.

Willem Post is als Amerika-deskundige verbonden aan Instituut Clingendael in Den Haag en de Public Diplomacy Council in Washington D.C. Sinds midden jaren tachtig geeft hij voor vele binnen- en buitenlandse media Amerika-duiding. Hij is de auteur van 14 boeken over de Verenigde Staten.

Praktische informatie:
Inloop vanaf 17.15 uur
Avond: 17.30 uur t/m 19.00 uur
Met Amerikaans diner: Mac ’n Cheese met spek, champignons, cheddar en Amerikaanse coleslaw (vegetarische variant is zonder spek).
Reguliere tickets zijn per persoon €18,50 met diner, voor Poorters is er €2,00 euro korting. U kunt in het notitieveld aangeven met wie u aan tafel wilt en of u de vegetarische variant van het menu wenst.
LET OP: uw ticket is alleen geldig in combinatie met een geldig bewijs via de CoronaCheck-app.

 

De kaartverkoop van Toegangsticket regulier lezing Willem Post met diner is gestopt!
De kaartverkoop van Toegangsticket Poorter lezing Willem Post met diner is gestopt!

Datum

maandag 1 november 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:30 - 19:00

Kosten

vanaf €16,50
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement