Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Debat: Sociale media en de Tweede Kamerverkiezingen

De Tweede Kamerverkiezingen komen er weer aan, maar dit jaar zal het er anders aan toe gaan dan in voorgaande jaren. Campagnevoeren op straat is haast onmogelijk door de coronaregels, dus voeren partijen hun campagne vooral online. Sociale media spelen hierbij een belangrijke rol.

Het brexitreferendum en de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben aangetoond dat de invloed van sociale media niet te onderschatten is. Hoe belangrijk zijn sociale media precies tijdens de aankomende verkiezing in Nederland? Welke campagnetactieken worden er in Nederland vooral gebruikt? Zijn hierin grote verschillen aan te wijzen tussen de politieke partijen? Hoe reëel is het gevaar dat desinformatie de Nederlandse verkiezingen zal beïnvloeden?

In het Actualiteitendebat van woensdag 3 maart debatteerden de panelleden, waaronder Rens VliegenthartKees Verhoeven en Lien van der Leij (journaliste het Financieele Dagblad) over de invloed van sociale media op de aankomende verkiezingen. Kees Boonman modereerde het debat.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 3 maart 2021 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Online terug te kijken via deze link.

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt ons de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar uw e-mailadres. Aanmeldformulier.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu InstituutNieuwspoortProDemos en Filmhuis Den Haag.

Datum

woensdag 3 maart 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:15 - 18:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen