Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Debat: ‘De toekomst van Europa: welke rol speelt het nationale parlement?’

Het Montesquieu Instituut organiseert in samenwerking met het Liaisonbureau Europees Parlement op maandag 29 november om 19:15 uur een evenement in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa.

De Nederlandse en Europese politiek zijn veel meer met elkaar verweven dan vaak wordt gedacht. Meer dan de helft van onze nieuwe wetten en onze geopolitieke positie wordt grotendeels bepaald door het Europees beleid. Maar zijn er voldoende middelen voor nationale parlementen om Europees beleid te beïnvloeden? Is er sprake van concurrentie tussen de Europese Unie en nationale parlementen of juist van samenwerking? En wat kunnen we leren van de manier waarop andere landen het contact tussen hun Europese en nationale parlementariërs organiseren? Op deze vragen zal tijdens het debat dieper worden ingegaan.

De inleiding van het debat zal worden verzorgd door Mendeltje van Keulen, lector Changing Role of Europe op de Haagse Hogeschool. Het panel bestaat verder uit Europarlementariër Thijs Reuten, Follow the Money-journalist Peter Teffer, en Kathalijne Buitenweg, staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State. De moderator van het debat is Stéphane Alonso Casale.

Via livestream te volgen. Meer informatie en aanmelden kan via de link: https://bit.ly/2Zl75Ec

Datum

maandag 29 november 2021
Gearchiveerd

Tijd

19:15 - 20:45
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement