Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

De NAVO op weg naar 2030: ‘hersendood’ of springlevend?

Aan de vooravond van de NAVO-top op 14 juni organiseert de Atlantische Commissie op 27 mei een speciaal debat: De NAVO op weg naar 2030: ‘hersendood’ of springlevend?

De Franse president Macron verklaarde de NAVO eind 2019 ‘hersendood’. Dat was ten tijde van president Trump die kritisch stond tegenover internationale samenwerking. Maar onder president Biden heeft Amerika de NAVO weer volledig omarmd.

De NAVO-regeringsleiders bespreken de vernieuwing van de alliantie op 14 juni a.s. tijdens hun top in Brussel. De internationale expertgroep NAVO 2030, met daarin PostNL-CEO Herna Verhagen, presenteerde speciaal hiervoor in november 2020 adviezen hoe de politieke cohesie en slagkracht van de alliantie kan worden versterkt. Uit recente onderzoeken van de NAVO en de Atlantische Commissie blijkt dat het draagvlak van het bondgenootschap onder Europeanen en Nederlanders nog steeds groot is.

Een panel van experts bespreekt de mogelijkheden van de NAVO voor effectievere besluitvorming en technologische vernieuwing, de omgang met geopolitieke dreigingen als China en Rusland en de ‘autonome’ defensie-ambities van de EU.

De panelleden zijn:  
Herna Verhagen, CEO van PostNL en lid internationale expertgroep NAVO 2030
Marisa Gerards, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de NAVO
Monika Sie, directeur van het Instituut Clingendael

Belangrijke informatie
Het programma wordt gestreamd op YouTube en Facebook. Het programma start om 17.00 u. en duurt tot 18.15 uur. Na uw registratie ontvangt u een bevestiging per e-mail. De stream link volgt op de dag vóór het programma. Let op: de link belandt mogelijk in uw spambox, houd deze dus goed in de gaten.

Meld u aan via dit registratieformulier. Vragen kunnen vooraf worden ingediend op het registratieformulier. De deadline van inschrijven is op 26 mei. 

Praktische informatie
Datum: donderdag 27 mei 2021
Tijd: 17:00 – 18:15 uur
Locatie: Nieuwspoort via livestream

Datum

donderdag 27 mei 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:00 - 18:15
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement