Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

CBL FNLI LTO Voedselverkiezingsdebat

Op 23 februari gingen huidige en kandidaat Tweede Kamerleden in gesprek over het Nederlandse voedselsysteem. Wat zijn de uitdagingen van de voedselketen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid? Hoe wordt de economische rol en de (internationale) concurrentiepositie van de agrifoodsector behouden en versterkt? U kunt het live online debat vanaf nu ook terugkijken.

Hoe kijken de politieke partijen naar voedsel, van boer tot bord? 2020 heeft duidelijk gemaakt dat de voedselketen een vitaal en stabiel onderdeel is van Nederland. Boeren, voedselverwerkers en supermarkten zorgen er samen voor dat Nederland ook tijdens de coronacrisis toegang heeft tot veilig, duurzaam, gezond, betaalbaar en lekker voedsel. Tegelijkertijd ziet de keten uitdagingen voor de toekomst. In de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen zijn talrijke voorstellen opgenomen om het huidige systeem van voedselproductie en -consumptie bij te sturen.

De volgende (kandidaat) Tweede Kamerleden namen deel aan het debat: Jan Klink (VVD), Eline Vedder (CDA), Jeanet van der Laan (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Joris Thijssen (PvdA), Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie), Frank Wassenberg (PvdD), Roelof Bisschop (SGP), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Caroline van der Plas (BBB). Het debat werd gemodereerd door Daniël Schut en georganiseerd vanuit Perscentrum Nieuwspoort.

Via deze link kunt u het debat terugkijken.

Datum

dinsdag 23 februari 2021
Gearchiveerd

Tijd

00:00 - 00:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Meer Lezen