Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

Bekendmaking Journalist van het jaar 2020

Op donderdag 28 januari wordt bekend gemaakt wie de Journalist van het Jaar 2020 is en wie deze titel een jaar lang mag dragen. De bekendmaking en de uitreiking van de prijs zijn vanaf 16.00 uur te volgen via de social mediakanalen en een livestream op www.villamedia.nl.

In de uitzending zal het beeldje, dat bij de prijs hoort, aan de winnaar worden uitgereikt door demissionair minister van Onderwijs en Media Arie Slob.

Ook wordt er teruggekeken op het roerige jaar 2020 met de winnaars van vorig jaar, Jan Kleinnijenhuis van Trouw en Pieter Klein van RTL, die de prijs kregen voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire in 2019.

Eerdere winnaars zijn onder anderen Joris Luyendijk, Bram Vermeulen, Antoinette Hertsenberg, Bas Haan en de duo’s Joop Bouma en Jet Schouten, Eric Smit en Kim van Keken en Sarah Sylbing en Ester Gould.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de Journalist van het Jaar wordt de Afstudeerprijs Villamedia uitgereikt. De afstudeerprijs bekroont de scriptie (bachelor of master) die het afgelopen jaar het meest blijk geeft van journalistiek talent.

De Journalist van het Jaar, georganiseerd door Villamedia, wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. De uitreiking vindt plaats in de Centrale Bibliotheek.

Datum

donderdag 28 januari 2021
Gearchiveerd

Tijd

16:00 - 17:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Meer Lezen