Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

Actualiteitendebat: ‘De Europese Unie na Merkel’

Dit jaar zwaait Angela Merkel na zestien jaar af als bondskanselier van Duitsland. Sinds de Duitse verkiezingen in september zijn de formatiegesprekken nog in volle gang, maar naar verwachting zal er spoedig een nieuwe regering zijn gevormd. Gezien de positie van Duitsland in Europa heeft de machtswisseling niet alleen gevolgen voor Duitsland, maar voor de hele Europese Unie.

Wat betekent het vertrek van Merkel voor de verhoudingen in de Europese Unie? Welke positie zal Nederland, met Mark Rutte nu als op één na langstzittende regeringsleider van Europa, na het aantreden van de nieuwe bondskanselier innemen? Het Actualiteitendebat gaat in op deze vragen op maandag 6 december 2021.

Het panel bestaat op dit moment uit JA21-Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink, D66-Eerste Kamerlid Joris Backer, NOS-correspondent Kysia Hekster en onderzoeker Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut. Hij zal tevens het debat inleiden. De moderator van het debat is Kees Boonman.

Praktische informatie:
Datum:
6 december 2021 van 17.15 tot ca. 18.30 uur
Locatie: Livestream via Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Aanmelden:
Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. U kunt zich via dit aanmeldformulier aanmelden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt het Montesquieu instituut de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat ontvangt u dan de link naar de livestream via uw e-mailadres.

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, NieuwspoortProDemos en Filmhuis Den Haag.

 

Datum

maandag 6 december 2021
Gearchiveerd

Tijd

17:15 - 18:30
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Soort evenement
Democratie in Debat

Organisator

Democratie in Debat