Skip to content
Close
Terug naar vorige pagina

4 mei 2021 Dodenherdenking Nieuwspoort

Helaas heeft Nieuwspoort de jaarlijkse dodenherdenking ook dit jaar drastisch moeten aanpassen als gevolg van de corona-epidemie. De in andere jaren drukbezochte herdenkingsbijeenkomst in de Provinciezaal is om die reden al in een vroeg stadium afgelast.

Niettemin heeft Nieuwspoort wel willen stilstaan bij de grote offers die er gedurende de bezetting zijn gebracht door de journalisten, zetters, drukkers en koeriers van de ondergrondse pers. Dat is vanochtend in zeer kleine kring gebeurd, waarbij alleen een delegatie van Nieuwspoort aanwezig was, alsmede namens het parlement Tweede Kamervoorzitter mevrouw Vera Bergkamp en Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en namens het demissionaire kabinet premier Mark Rutte en staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS). Zij deden dit na afloop van de jaarlijkse, deze keer ook zeer kleinschalige, herdenking in de Tweede Kamer. Nieuwspoort is hen erkentelijk voor hun aanwezigheid bij de herdenking voor de Ondergrondse Pers.

De voorzitter van de Raad van Toezicht, journalist Wilco Boom, heeft bij het monument buiten aan de gevel van Nieuwspoort, een bloemstuk opgehangen namens alle organisaties die hier jaarlijks bij betrokken zijn maar die deze keer in verband met de epidemie niet in persoon aanwezig konden zijn: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de Parlementaire Persvereniging, de Vereniging van Onderzoeksjournalisten, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, de Buitenlandse Pers Vereniging in Nederland, de gemeente Den Haag en het Gymnasium Haganum.

Lees onderaan deze pagina welke woorden Wilco Boom bij de herdenking heeft uitgesproken.

Datum

dinsdag 4 mei 2021
Gearchiveerd

Tijd

00:00 - 00:00
Nieuwspoort

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag
Website
https://www.nieuwspoort.nl/
Meer Lezen