financielepoort header
Financiële zorgplicht, toezicht en regelgeving, betrouwbaarheid
En kwaliteit van de financiële dienstverlening, corporate governance en het Europese betalingsverkeer.
financiele poort logo

Financiële Poort

De financieel economische sector in Nederland wordt beschouwd als één van de pijlers van de nationale economie. Deze sector geniet een enorme publieke en politieke belangstelling.

Voorbeelden van actuele thema’s zijn: financiële zorgplicht, toezicht en regelgeving, betrouwbaarheid en kwaliteit van de financiële dienstverlening, corporate governance en het Europese betalingsverkeer.

Financiële Poort is een bijeenkomst voor beslissers en opinievormers waar politiek-financiële thema’s centraal staan. Voor deze bijeenkomsten worden topbestuurders van ondernemingen uitgenodigd alsmede politici, topambtenaren, journalisten, toezichthouders en directeuren van maatschappelijke organisaties.

De initiatiefnemers van Financiële Poort zijn het Ministerie van Financiën, ING en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Financiële Poort wordt twee maal per jaar in Nieuwspoort georganiseerd. Tijdens een Financiële Poort bijeenkomst staat een actueel thema centraal. Onder leiding van een gespreksleider discussiëren vooraanstaande sprekers over het thema met elkaar en met de genodigden. Daarnaast bestaat voor de genodigden ruime gelegenheid om elkaar informeel te spreken onder het genot van een traditionele Indische maaltijd.

Samenstelling

De inhoudelijke en organisatorische begeleiding van Financiële Poort wordt verzorgd door een werkgroep die bestaat uit Geertje Jansen, ministerie van Financiën, Frans Crul, ING, Dominique d’Haens en Aleid van der Zwan, NVB, alsmede Jules Wilhelmus.

Financiële Poort heeft een Comité van Aanbeveling. De leden (per 1 juni 2013) zijn:

  • Dr. A.H.G. Rinnooy Kan (Universiteit van Amsterdam)
  • Drs. Ch.P. Buijink (NVB)
  • Mr. A.J. Kellerman (DNB)
  • H.H.H. Wieleman RA (NBA)
  • Drs. W. Koolmees (Tweede Kamer)
  • Prof. dr. J.A. Vijlbrief (ministerie van Financiën)

Contactgegevens

Nadere informatie: www.financielepoort.nl

Deze pagina delen: