Close
Skip to content
Terug naar vorige pagina

LogistiekPoort: aanjager van de logistieke economie

De slogans ‘Nederland Distributieland’ en ‘Zonder transport staat alles stil’ zijn bij iedereen bekend, maar het is de vraag of mensen ze kunnen duiden. De LogistiekPoort is opgericht om de samenwerking tussen de logistieke sector, de overheid en de politiek te versterken.

Bijna 9 procent van de Nederlanders is werkzaam in de logistiek. De sector draagt voor meer dan 17 miljard euro bij aan de economie. Logistiek is allang geen vervoer meer van A naar B. Logistiek draait om regie en supply chains. Het Nederlandse bedrijfsleven wil hierin voorop blijven lopen, zodat over twintig jaar de eerdergenoemde slogans nog steeds relevant zullen zijn. Tien logistieke organisaties hebben de handen ineengeslagen en spannen zich in om Nederland ook in de toekomst het centrum van logistiek Europa te laten zijn.

Container ship in export and import business and logistics. Shipping cargo to harbor by crane. Water transport International. Aerial view

Initiatiefnemers van de LogistiekPoort werken samen in de Logistieke Alliantie. De deelnemende organisaties zijn: ACN (luchtvracht), CBRB (binnenvaart), FENEX (expeditie), BRG (Railvervoer), ORAM (ondernemersvereniging regio Amsterdam), VNC (Cargadoors), KNV (Beroepsvervoer), NDL (vereniging voor logistiek), Deltalinqs (ondernemersvereniging haven Rotterdam) en TLN (wegtransport en logistiek). De LogistiekPoort behandelt actuele thema’s. Ook vertegenwoordigers van de media zijn welkom bij de bijeenkomsten in Nieuwspoort.

Contact

Transport en Logistiek Nederland
Wijnand van Zanten
T 088 456 72 14
E wvzanten@tln.nl