Podcast Café Europa: Oorlog in Europa

Oorlog in Europa. Terwijl in de afgelopen afleveringen Annette van Soest en Mathieu Segers nog hoopvol over een diplomatieke oplossing spraken, trokken tijdens deze opname op 25 februari 2022 de Russen de hoofdstad van Oekraïne binnen.

Annette en Mathieu bespreken vanuit Nieuwspoort met Han Dirk Hekking, Europa verslaggever van het FD, het Europese antwoord op de oorlog van Poetin. Zijn de sancties zwaar genoeg? Wat kan en moet Europa nog meer doen? En wat zijn de korte en lange termijn gevolgen van deze oorlog voor de Europese Unie?

Ook wordt er geschakeld met onze man in Berlijn, Derk Marseille, om over de Duitse rol te praten. Het land bepaalde voor een groot deel de Europese opstelling tegenover Rusland, zijn zij naïef geweest? En gaat er nu definitief een streep door Nord Stream 2?

Luister via je podcast-app of via deze link naar de aflevering.

Mathieu Segers en Annette van Soest bespreken elke aflevering met een gast de achtergronden bij het Europese nieuws. Ook bellen zij elke keer met Eveline Bijlsma - correspondent in Parijs voor oa RTL Nieuws,  Han Dirk Hekking - Europaverslaggever FD, of Derk Marseille - correspondent in Duitsland voor oa BNR Nieuwsradio.

- Annette van Soest is presentator en journalist oa voor Haagsch College en BNR Nieuwsradio

- Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University 

- Freek Ewals is de oprichter en programmamaker van Haagsch College en doet de redactie van Café Europa

Café Europa is een initiatief van Haagsch College en Studio Europa Maastricht