Debatreeks VVOJ bij Nieuwspoort

vvoj
Gepubliceerd op: 9 mei 2017

Een nieuwe lente, een nieuw initiatief: samen met Nieuwspoort organiseert de VVOJ debatavonden over onderwerpen die zowel de parlementaire pers als onderzoeksjournalisten aangaan. Op 30 mei trappen we af met de (gebrekkige) samenwerking tussen de twee groepen zelf.

Snelle journalistiek, veel onderonsjes, interviews waarbij politici worden overvallen en politici op zoek naar media-aandacht. Daar gaat het om onder de Haagse kaasstolp, toch? Slechts zelden wordt parlementaire journalistiek geassocieerd met diepgravend journalistiek onderzoek. Terwijl juist in politiek Den Haag veel te onderzoeken en te onthullen valt.

Waarom vinden parlementair journalisten en onderzoeksjournalisten elkaar bijna niet in de Haagse wandelgangen? Zelfs binnen een en hetzelfde medium lijkt er een grote afstand te bestaan tussen onderzoeksjournalisten en de parlementaire collega’s.

Zijn parlementair journalisten te lui voor onderzoek? Is snel scoren voor hen belangrijker dat tijdrovend graven? Krijgen parlementair journalisten van hun bazen geen tijd voor onderzoek? Wat zou er gebeuren als onderzoeksjournalisten gingen samenwerken met parlementair journalisten ? Krijgen we dan verrassende onthullingen?

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: