Teledoc ‘Hart van de Democratie’ vrijdag 20 maart bij de NTR op NPO 2

hart van de democratie 20 mrt 2020
Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Vrijdag 20 maart, 22.15 uur bij de NTR op NPO 2: Hart van de Democratie, een Teledoc van Suzanne Raes en Liesbeth Witteman.

Een zoektocht met politiek verslaggevers Kees Boonman en Charlotte Nijs naar de noodzakelijke vernieuwing van onze parlementaire democratie. 

In het gebouw, waar onze democratie dagelijks wordt beproefd, is achter de gordijnen het verval ontluisterend zichtbaar. De renovatie van Het Binnenhof duldt nauwelijks uitstel. Geldt dat ook voor de kwaliteit van onze huidige democratie? In Hart van de Democratie onderzoeken Suzanne Raes (Ganz: How I Lost My Beetle, 0,03 seconde) en Liesbeth Witteman de veelbesproken kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich ieder op eigen wijze door het gebouw en langs de actualiteit. Op speelse en indringende wijze analyseren de makers de waan van de dag en onthullen zij de verstrengelde relatie tussen pers en politiek. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met warmte en mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een vol jaar is vastgelegd.

De Teledoc Hart van de Democratie is een coproductie van Docmakers en de NTR, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: