Prinsjespubquiz 2019 gewonnen door team Eppa

pubquiz prinsjes winnaars 2019
Gepubliceerd op: 12 september 2019

Dit jaar mochten Hilde, Nora en Rene van team Eppa politiek en lobby consultants naar huis met de overwinning van de Prinsjespubquiz 2019 en dus die beeldige beker.

Daarbij werd aan team Eppa door de quizmasters, Michiel Breedveld en Joost Vullings, ook de eeuwigdurende roem toegekend.

De organisatie van Prinsjesfestival schreef hierover:
Het Haagse lobbykantoor EPPA is gisterenavond uitgeroepen tot winnaar van de PrinsjesPubQuiz 2019 in perscentrum Nieuwspoort. Het team, dat slechts uit drie personen bestond, liet onder meer de VVD-fractie en een gemêleerd gezelschap van medewerkers van politieke danktanks achter zich. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Aan de quiz, die onder leiding stond van politiek journalisten Joost Vullings en Michiel Breedveld, deden ruim dertig teams mee.

Politici, journalisten, lobbyisten en ambtenaren kregen van de quizmasters pittige vragen voorgelegd over opmerkelijke uitspraken van politici, honderd jaar algemeen kiesrecht en Nederlandse politici in Europa. Ook een aantal videovragen passeerde de revue, onder meer van Hugo de Jonge (vicepremier) en Jaap Smit (commissaris van de Koning in Zuid-Holland).

Naast de wanstaltig mooie wisselbokaal voor EPPA, die vorig jaar naar VVD-Kamerleden ging, werden gisterenavond ook troostprijzen uitgedeeld. Onderaan eindigde een studentengroep uit Leiden. Het team werd verblijd met toegangskaarten voor het PrinsjesOntbijt, aanstaande zaterdag aan de Hofvijver.

Teams
Nieuwspoort zat gisterenavond met ruim dertig teams (keer vier groepsleden) afgeladen vol. Politici van verschillende kleuren (van D66 tot SGP) lobbyisten (onder meer Dröge & van Drimmelen, EPPA) en ambtenaren (Financiën, provinciaal) speelden mee. De jury bestond uit notaris René Rieter (voorzitter), bijzonder hoogleraar Bert van der Braak, journalist Louis Cornelisse, journalist Fons Kockelmans en voorzitter Jong Nieuwspoort Maarten van Hasselt.

Partners
De PrinsjesPubQuiz werd mede mogelijk gemaakt door Nieuwspoort, Provincie Zuid-Holland en het Montesquieu Instituut. De Haagse slagerij Dungelmann was de hoofdsponsor (1.000 bitterballen).

Prinsjesfestival
Prinsjesfestival viert het feest van de democratie. Met een boordevol programma omlijst dit meerdaagse festival Prinsjesdag. De tientallen activiteiten van dit feest werpen licht op de betekenis en werking van onze democratische rechtsstaat. Bekijk alle informatie op www.prinsjesfestival.nl

Deze pagina delen: