Presentatie Nieuwspoort Rapporteurs 2020

Gepubliceerd op: 10 september 2020

Onze Nieuwspoort Rapporteurs 2020, Sophie van Leeuwen en Laurens Boven, presenteerden op 9 september 2020 de eerste exemplaren van het boek Stilte op het Binnenhof aan Hugo de Jonge, vicepremier en minister van VWS, Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW en Joost Vullings, politiek commentator en voorzitter van de Parlementaire Pers Vereniging.

Dit jaar bleek het onmogelijk iemand buiten de Haagse kaasstolp te benaderen voor het Rapporteurschap van Nieuwspoort, om te rapporteren over zijn of haar bevindingen van het Binnenhof, want het werd plotseling heel stil op het Binnenhof vanwege het coronavirus!
Vandaar dat voor het Nieuwspoort Rapporteurschap werd gedacht aan insiders die verslag konden doen over een bijdrage aan het debat over de verhouding journalistiek, politiek en lobby, ofwel het politiek publicitaire complex.

Op basis van tientallen gesprekken, reconstrueren politiek journalisten Laurens Boven en Sophie van Leeuwen in het boek Stilte op het Binnenhof het uitzonderlijke voorjaar van 2020.

Sophie van Leeuwen en Laurens Boven zijn Haagse verslaggevers voor BNR. Boven is oud-correspondent in Berlijn. Van Leeuwen was Afrika-verslaggever en correspondent in Brussel.

De presentatie was via live te volgen en is hier terug te kijken via deze link

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: