Politiek Café live vanuit Nieuwspoort

DSC 0632
Gepubliceerd op: 29 september 2017

EenVandaag Politiek Café live vanuit Nieuwspoort!

Het eierschandaal en de rol van de toezichthouder staan centraal. Esther Ouwehand van de Partij van de Dieren zit aan tafel en later in de uitzending wordt gesproken met  staatssecretaris Van Dam, die gisteren nog het vuur aan de schenen werd gelegd maar na de formatie naar Hilversum vertrekt om de scepter te zwaaien over de publieke omroep. Ook schuift Roald van der Linde aan, het onverwachte nieuwe Kamerlid bij de VVD.

Niet alleen wordt er gesproken over Den Haag, ook wordt de situatie in Afghanistan besproken en de rol van Nederland met professor Rob de Wijk, deskundige op gebied van internationale betrekkingen.

Onverwacht nieuw Kamerlid
Het was een goede week voor Roald van der Linde. Door het vertrek van Kamerlid Pieter Duisenberg naar de Vereniging Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) kan hij eerder dan verwacht weer terugkeren in de Kamer. Van der Linde stond al in de startblokken want na een te formeren kabinet was hij ook doorgeschoven naar de Kamer. Er wordt met Van der Linde gesproken over zijn verwachtingen voor de komende periode en wat hij als ‘Rotterdammer zonder fratsen’ betekent in de Haagse politiek.

Vaste gasten
Ook Cees Boonman, de vaste politiek commentator van Radio EenVandaag schuift aan en Gerard Rooijackers, cultuurhistoricus zit aan tafel. Gijs Rademakers van het EenVandaag opiniepanel geeft inzicht in de peilingen.

Uitzending terugluisteren via deze link.

Deze pagina delen: