Winnaars Vondelingprijs en Stuivelingprijs 2019

anne vondeling 2019 logo
Gepubliceerd op: 28 mei 2020

De Anne Vondeling Prijs 2019 is toegekend aan Petra de Koning, redacteur van NRC Handelsblad, voor haar politieke journalistieke werk in het afgelopen jaar.

De jury prijst De Koning voor het consistent hoge niveau van haar artikelen, reportages en interviews. Ze combineert inzicht in het politieke proces aan vasthoudendheid, kennis van zaken aan originaliteit, scherpte aan onafhankelijkheid. Haar stukken zijn gezaghebbend, kritisch en informatief, ze bieden een trefzekere blik op de binnenkamers van de Haagse politiek.

Menno van den Bos (Vrij Nederland) wint de Saskia J Stuivelingprijs 2019
Tevens kent de jury de Saskia J Stuivelingprijs toe aan freelance journalist Menno van den Bos voor zijn reportage over lokale politiek en journalistiek in Almere.

Uitreiking
Als uitvloeisel van de beperkingen in verband met de coronacrisis vindt de uitreiking van de Anne Vondelingprijs en Saskia Stuivelingprijs dit jaar plaats op 8 juli 2020 in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Onder voorbehoud van de regels voor publieksbijeenkomsten die dan gelden zal de prijsuitreiking plaats vinden.  

Winnie Sorgdrager, voormalig minister van Justitie, lid van de Eerste Kamer namens D66 en lid van de Raad van State, zal de winnaars toespreken en beide prijzen uitreiken.

Inlichtingen: Roel Janssen, juryvoorzitter (contact@roeljanssen.nl),
Henk Bakker, secretaris van de Anne Vondeling Stichting (av-prijs@ziggo.nl) en Jan Schinkelshoek, voorzitter van de Anne Vondeling Stichting (jan@schinkelshoek.nl). 
https://www.annevondelingprijs.nl/

 

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: