Oud voorzitter Nieuwspoort Max de Bok overleden

maxdeboknieuwspoort henkschaaf
Foto: Henk Schaaf
Gepubliceerd op: 8 augustus 2016

Met groot respect staan wij stil bij het overlijden van onze voormalig voorzitter en ere-Poorter Max de Bok die 8 augustus op 83-jarige leeftijd is overleden. Max was niet alleen een groot politiek journalist, maar daarnaast ook een zeer actief en betrokken lid en een bezielend voorzitter (1995-2003) van het bestuur van Stichting Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

Hij streed met vasthoudendheid voor het journalistieke primaat van ons perscentrum en gaf lading aan de door hem en ons gekoesterde waarden: “het vrije woord” en de democratie.

Max maakte jarenlang deel uit van verschillende commissies, waaronder de Bouwbegeleidingscommissie van de Tweede Kamer. Bijna tot op de dag van vandaag was hij actief in de Commissie Democratie & Debat van Nieuwspoort.

Max de Bok laat onuitwisbare sporen na door de aanzienlijke bijdrage die hij leverde aan de groei en bloei van Nieuwspoort en de Poortersgemeenschap. Wij zullen hem daarom node missen, maar zien met bewondering en dankbaarheid terug op alles wat hij voor Nieuwspoort deed en betekende.

Mede namens alle Poorters en de medewerkers wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere familie veel sterkte. Wij wensen hen toe dat het verdriet van dit moment spoedig kan plaatsmaken voor dierbare herinneringen.

Eric Janssen, Directeur-Bestuurder

Wilco Boom, Voorzitter Raad van Toezicht

Deze pagina delen: