Terugblik: Kees Lunshoflezing 2016

kl 23nov DSC 0086 1024x683
Gepubliceerd op: 23 november 2016

Voor de negende achtereenvolgende keer organiseerde Internationaal Perscentrum Nieuwspoort de Kees Lunshoflezing als eerbetuiging aan de in 2007 overleden voorzitter, Kees Lunshof.

De lezing werd dit jaar op 23 november verzorgd door Hans Anker, doorgewinterd adviseur op het terrein van strategische politieke communicatie. Anker maakte bij een geïnteresseerd publiek naam als adviseur van de PvdA en meer in het bijzonder als adviseur van oud-premier Wim Kok. Hij adviseerde inmiddels in meer dan vijftig landen politici en toplieden van bedrijven en NGO’s. Na dertien jaar te hebben geadviseerd vanuit Washington D.C. en New York is Hans Anker weer werkzaam in Nederland.

De tekst van de Kees Lunshoflezing 2016, en tevens de lezingen van voorgaande jaren, vindt u op deze pagina.

Na de Kees Lunshoflezing werden de door Anker gepresenteerde bevindingen becommentarieerd door een panel, bestaande uit:

Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid voor D66 en was campagneleider voor die partij bij diverse verkiezingen.

Simone van Geest, politiek assistent van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, was betrokken bij de verkiezingscampagnes van de PvdA.

Prof. dr. Rens Vliegenthart, hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, doet onderzoek naar de relatie tussen media, burgers en politiek en schreef het boek ‘U kletst uit uw nek’.

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: