Live-uitzending Kees Lunshoflezing 2020

KLL thom de graaf
de 13e lezing door Thom de Graaf
Gepubliceerd op: 18 november 2020

Voor de dertiende keer werd in Nieuwspoort de Kees Lunshoflezing georganiseerd. Dit keer online via een live-uitzending en dus zonder publiek. De lezing werd gehouden door Mr. Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State, met de titel: ‘Evenwicht en tegenwicht. Adviseurs en controleurs in de democratische rechtsstaat’.

Gastheer Remco Meijer, parlementair journalist de Volkskrant en voorzitter van de Commissie Democratie en Debat, ontving aan tafel: Joop van den Berg, emeritus hoogleraar parlementaire geschiedenis en publicist, Wendelmoet Boersema, journalist dagblad Trouw en Lamyae Aharouay, journalist NRC Handelsblad.

Tijdens de Kees Lunshoflezing was de centrale vraag: wat hebben de Raad van State en de journalistiek gemeen? 
Na de lezing gingen zij met elkaar en met Thom de Graaf in debat.

Via deze link kunt u de live-uitzending terugkijken en onderaan deze pagina vindt u de tekst van de Kees Lunshoflezing 2020 door Thom de Graaf. 

Thom de Graaf, voormalig fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer, oud-minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en voormalig fractievoorzitter in de Eerste Kamer is sinds 1 november 2018 vice-president van de Raad van State.

Dertiende Kees Lunshoflezing
Dit was de dertiende Kees Lunshoflezing. De lezing is ter herinnering aan Kees Lunshof, politiek commentator en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf.

Lunshof (1945) begon in 1971 bij De Telegraaf. Hij won in 1992 de Anne Vondelingprijs voor de heldere, onverbloemde manier waarop hij de politiek beschreef in de krant. Hij gold als invloedrijk politiek commentator. Lunshof overleed in 2007 op 61-jarige leeftijd.

De lezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Commissie Democratie en Debat van Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

2020 Kees Lunshoflezing Thom de Graaf

Gerelateerde pagina's

Deze pagina delen: